unofuori studio

facebook   twitter   website   



twitter.com/unofuori:

    The upcoming feature on the Divisione Collection is not too far off now…watch this space

    The upcoming feature on the Divisione Collection is not too far off now…watch this space

    — 1 year ago with 2 notes
    #design  #film 
    The ‘DIVISIONE COLLECTION’ is coming soon!

    The ‘DIVISIONE COLLECTION’ is coming soon!

    (Source: neilmacqueen)

    — 1 year ago with 8 notes
    #furniture  #design  #unofuori  #divisione 
    neilmacqueen:


FAVO is arriving soon, aiming at it being a cost effective option for people to my website

    neilmacqueen:

    FAVO is arriving soon, aiming at it being a cost effective option for people to my website

    — 2 years ago with 2 notes
    #new release  #favo  #divisione 
    
Good times! The Diviso Stool was featured in this months ICON magazine, buy a copy and check it out.
here is the website link

    Good times! The Diviso Stool was featured in this months ICON magazine, buy a copy and check it out.

    here is the website link

    (Source: neilmacqueen)

    — 3 years ago with 1 note
    #icon  #design  #magazine 
    neilmacqueen:

A sneak preview of what the ‘Divisione Collection’ Wine rack may look like…watch this space

    neilmacqueen:

    A sneak preview of what the ‘Divisione Collection’ Wine rack may look like…watch this space

    — 3 years ago with 4 notes
    #design  #wine  #interiors 
    Favo
Lamp shade part of the ‘Divisone Collection’ designed by Neil Macqueen. Its name comes from the Italian word for ‘honeycomb’, as it takes inspiration from the cylindrical shape of a bee-hive. The Favo is lightweight and will fit any standard ceiling bulbs / fixtures.
When released in Summer 2011, there will be two versions of the Favo available; natural plywood and black acrylic.
see on neilmacqueen

    Favo

    Lamp shade part of the ‘Divisone Collection’ designed by Neil Macqueen. Its name comes from the Italian word for ‘honeycomb’, as it takes inspiration from the cylindrical shape of a bee-hive. The Favo is lightweight and will fit any standard ceiling bulbs / fixtures.

    When released in Summer 2011, there will be two versions of the Favo available; natural plywood and black acrylic.

    see on neilmacqueen

    — 3 years ago
    #favo  #lighting  #design  #interiors 
    Lotti
A preview of the coffee table designed by Neil Macqueen, which will be launched in Summer 2011 as part of the ‘Divisione Collection’ for Unofouri Studio.
Lotti uses the repitition of a single profile to create a unique coffee table, with the illusion of complexity and the influence of architypal form.
see on neilmacqueen

    Lotti

    A preview of the coffee table designed by Neil Macqueen, which will be launched in Summer 2011 as part of the ‘Divisione Collection’ for Unofouri Studio.

    Lotti uses the repitition of a single profile to create a unique coffee table, with the illusion of complexity and the influence of architypal form.

    see on neilmacqueen

    — 3 years ago with 2 notes
    #lotti  #table  #design 
    Incase Bird’s Nest iPhone 4 Snap Case
officially the first phone case that I like

    Incase Bird’s Nest iPhone 4 Snap Case

    officially the first phone case that I like

    — 3 years ago with 1 note
    8 Travel Destinations of Myth and Legend →

    How many of these amazing places have you been to? 

    — 3 years ago
    Black Pearl 360º Walkthrough →

    Allows you to walk through and see every detail in the previously featured Black Pearl.

    — 3 years ago
    Studio Rolf.fr renovated a 100 year old, neglected Rotterdam house into something truly unique.

Here is the project description:
The reconstruction of an old building in Rotterdam transforming it into my studio with house has resulted in an architectural spectacle in which has been experimented with space and time. The new metal window frames sticking out in some spots form a sharp contrast with the existing but freshly painted black facade and it’s old windows that have been painted black as well. Announcing a new era with a entirely different way of living and working.
On the inside all storyfloors and all the walls have been taken out reducing the interior to one big communicating space. Just as in the facade the traces of the past are visible everywhere in the interior as well. On the walls an old banister and holes of wooden floor beams reveal the partitioning of the former house. The new house and living space has a completely new interior arrangement.


In the centre is a construction of wooden laths that forms an enormous sculptural element, also functioning as utility space for wiring and piping, that finds it’s way through out the whole of the interior to the top and with it’s distinctive shape penetrates and marks the communicating space between the four walls of the historic building thus, together with newly added floors forming open and communicating living spaces that are connected by vides, big staircases and long viewlines. All unnecessary or redundant staircase, balustrade or balcony fences, banisters and doors have been left out so the highest possible level of spatial abstraction is realized. Floors, walls, stairs and ceilings fuse and sometimes seem to evoke an “Escher-like” impossibility.
The ground level of the house contains a big workshop on the inside and a bamboo garden on the outside. Above a connection of half open functions is created; living, cooking and eating, sleeping, a bathroom and walk-in cabinet. On the top level the old tile roof has been removed to make way for a greenhouse. The plants however are outside on the roof terrace while in the greenhouse a jacuzzi is placed providing a terrific view over Rotterdam while taking a bath.

The facade is designed in collaboration with Zecc Architecten.
more images

    Studio Rolf.fr renovated a 100 year old, neglected Rotterdam house into something truly unique.

    Here is the project description:

    The reconstruction of an old building in Rotterdam transforming it into my studio with house has resulted in an architectural spectacle in which has been experimented with space and time. The new metal window frames sticking out in some spots form a sharp contrast with the existing but freshly painted black facade and it’s old windows that have been painted black as well. Announcing a new era with a entirely different way of living and working.

    On the inside all storyfloors and all the walls have been taken out reducing the interior to one big communicating space. Just as in the facade the traces of the past are visible everywhere in the interior as well. On the walls an old banister and holes of wooden floor beams reveal the partitioning of the former house. The new house and living space has a completely new interior arrangement.



    In the centre is a construction of wooden laths that forms an enormous sculptural element, also functioning as utility space for wiring and piping, that finds it’s way through out the whole of the interior to the top and with it’s distinctive shape penetrates and marks the communicating space between the four walls of the historic building thus, together with newly added floors forming open and communicating living spaces that are connected by vides, big staircases and long viewlines. All unnecessary or redundant staircase, balustrade or balcony fences, banisters and doors have been left out so the highest possible level of spatial abstraction is realized. Floors, walls, stairs and ceilings fuse and sometimes seem to evoke an “Escher-like” impossibility.

    The ground level of the house contains a big workshop on the inside and a bamboo garden on the outside. Above a connection of half open functions is created; living, cooking and eating, sleeping, a bathroom and walk-in cabinet. On the top level the old tile roof has been removed to make way for a greenhouse. The plants however are outside on the roof terrace while in the greenhouse a jacuzzi is placed providing a terrific view over Rotterdam while taking a bath.

    
The facade is designed in collaboration with Zecc Architecten.

    more images

    — 3 years ago with 1 note
    #amazing  #Architecture  #design  #rottedam 
    neilmacqueen:

‘time & space house’ by japanese practice kohki hiranuma architect & associates is a two-level dwelling designed for a young woman in nishi-yodogawa-ku, osaka, japan.

    neilmacqueen:

    ‘time & space house’ by japanese practice kohki hiranuma architect & associates is
    a two-level dwelling designed for a young woman in nishi-yodogawa-ku, osaka, japan.
    front

    — 3 years ago with 2 notes
    #design  #Architecture  #Japan 

    Pass The Bucket - Stephen Murray from Off The Wall TV on Vimeo.

    Almost four years ago, the life of professional BMX rider and three-time U.S. gold medalist Stephen Murray was thrown a proverbial curveball. At the BMX Dirt Finals of the Dew Actions Sport Tour in Baltimore, Maryland, a double backflip would ultimately go on to paralyze Murray from the neck down. In this Pass the Bucket with Vans, Stephen Murray provides an inspirational story of coping with being paralyzed and his new outlook on life, which enables him to carry out and maintain a fruitful life. Following his injury, Murray started up his foundation, “Stay Strong,” which can be seen here.

    — 3 years ago with 1 note
    #steven murrey  #bmx  #inspire 

    Woodkid - Iron from WOODKID on Vimeo.

    Woodkid - Iron

    A video with some epic imagery

    — 3 years ago with 4 notes
    #woodkid  #video  #music  #epic